Fedtenergiprocent
Firma: JK Media Størrelse: 9.07 MB Version: 1.0 Udviklet til: iPhone / iPod Touch |
Beskrivelse
Ifølge Nordiske Næringsstof Rekommendationer (NNR) er anbefalingen af energifordeligen i dine måltider følgende:
Fedt bør maksimalt udgøre 30% af energiindtaget.
Kulhydrat bør udgøre 55% af energiindtaget (50-60%).
Protein bør udgøre 15% af energiindtaget (10-20%).
Hvis du følger denne anbefaling som et gennemsnit i dine måltider, reducerer du risikoen for ernæringsrelaterede sygdomme.
Varedeklarationen på fødevarer kan ofte snyde mht. hvor meget af varens energi, der kommer fra fedt.
Med dette lille program kan du hurtigt finde fedtenergiprocenten, samt procenterne for kulhydrater og protein i dine fødevarer.
Indtast minimum en af værdierne pr. 100 gram, samt den samlede mængde energi i kilojoule eller kalorier. Du finder alle disse værdier på fødevarens varedeklaration. Klik herefter på Udregn og sammenlign med anbefalingerne.